Smutfish live is gaaf

De Nederlandse band Smutfish speelt in het Rietveld Theater in Delft. Tijdens de QuiteQuiet van donderdag 8 oktober haalt de band alles uit de kast voor een bijzondere muziekavond. Aanvang 20:30 uur, kaarten kosten € 7,50. Reserveer.

Melle de Boer heet-ie; hij schrijft, schildert en maakt bovenal wonderbaarlijk mooie muziek. Smutfish is z’n outfit. Een echte band, met de beste muzikanten uit de Hofstad. Janneke Nijhuijs op bas, Dick Zuilhof op gitaar en Sean de Vries op drums. Op 6 februari 2015 verscheen het album Trouble. Opgenomen in zijn atelier, aan de rafelrand van Den Haag. In een ouwe school. En waar opnameleider Frans Hagenaars tijdens het werk uitvond dat zulke gebouwen een ziel hebben.

Terug naar de muziek van Smutfish. Die heeft ook een ziel. Een hele oude, op Americana leest geschoeid. Qua klank & kleur, maar ook vanwege de verhalen die Melle de Boer in z’n liederen vertelt. Verhalen die ook letterlijk verbeeld worden, in cartoon-achtige tekeningen. Die tekeningen zullen in boekvorm in een zeer beperkte oplage los van het album verschijnen en de muziek van Smutfish live gaan ondersteunen. Want dat is het plan voor 2015: optredens-met-klankbeelden, in oude theaters, bar-bodega’s, strandtenten en filmhuizen. Smutfish trekt dit jaar dan ook naar al die zalen om de plaat te spelen vergezeld door de bijbehorende beelden. Na optredens op Noorderslag, South by Southwest in Texas en de Popkomm in Berlijn. Na een tijd als begeleidingsband en voorprogramma van Daniel Johnston door Europa gereisd te hebben, wil Smutfish gewoon veel spelen.

Smutfish


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s