Mooi einde, nieuw begin

‘de Stilte valt zo Hard’ van dit seizoen zit erop. Vanaf september gaan we verder onder een nieuwe naam. Maar met verder alle vertrouwde ingrediënten. Frédérique Spigt en Roos Blufpand sloten het seizoen op een fraaie manier af.

Countrysongs op z’n Spigts. Want waar om deze muziekstijl soms een wat zijige sfeer hangt, geeft Spigt er een rauwe rock ’n rollkleur aan. Samen met gitarist Janos Koolen, met wie ze voor het eerst als duo speelt, bouwt ze de theaterzaal van het Rietveld Theater om tot saloon. Met van melancholie doordrenkte liedjes over eenzaamheid en de dood. Geen vrolijke teksten dus, maar de muziek daarentegen tovert wel degelijk een glimlach op je gezicht.

Het voorprogramma is van singer-songwriter Roos Blufpand. Deze Enschedese leverde recent haar debuut-cd ‘Ik ben’ af een een deel daarvan speelt ze samen met haar 4-koppige band. Intiem en integer, soms vrolijk, dan weer weemoedig. Roos plaveit het pad naar het hoofdprogramma met bravoure en kracht.

Nu gaan we twee maanden op vakantie. Vanaf september komt er dus een nieuwe naam voor de Delftse singer-songwriteravonden: QuiteQuiet Delft. Dus al deze avonden (ook in Leiden en Rotterdam) krijgen dezelfde naam, met dezelfde uitstraling en uitgaand van hetzelfde principe: mooie muziek voor luisterend publiek. We trappen het nieuwe seizoen af op 11 september 2014 met een concert van I am Oak.

Frédérique Spigt 1

Advertenties