Melancholisch en zomers fris

Van de ene emotie in de ander, en dat op één avond. Het ging van zomerse frisheid tot melancholie. Met drie acts die zich voluit en volledig op hun muziek stortten en het voor het publiek een mooie avond maakten.

Met als eerste Bird in a Glasshouse op het podium. Een duo dat werkt aan een muzikale zoektocht naar waar ze het beste thuishoren. Op het podium veranderen ze van taal, van stijl en van performance. Dat maakt het een spannend optreden, vol muzikale variëteiten. Niels van Heel, voor de gelegenheid samen met Janique van Schaijk, pakt het een stuk luchtiger aan. Een zomerse bries, cocktailtje erbij en de zonnige klanken. Er verschijnt vanzelf een glimlach op je gezicht. Tot slot speelt Sofia Dragt een aantal liedjes op piano. En je hoort direct waarom deze Wageningse singer-songwriter in 2013 de Grote Prijs van Nederland won. Pakkende melodieën, soepel aan elkaar gezongen. Een lust voor het oor. Een fijne muziekavond.

Maar dan… een toegift. Niet van de artiesten, maar van de presentatoren. Ook artiesten. Niet toevallig. Michel Ebben vertolkt drie kippenvelliedjes, met onderweg zinnen verzettende gedichten van Menno Olde Riekerink. Een wonderlijke, passende en prikkelende afsluiting van de avond.

De volgende ‘de Stilte valt zo Hard’ is op donderdag 12 juni. Dan speelt Frédérique Spigt, met in het voorprogramma Roos Blufpand. De kaarten vliegen nu al de deur uit. Wie snel is, kan er nog bij zijn.

RESERVEER

Bird in a glasshouse 1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s