“Dit was echt… kippenvel”

Direct na haar laatste noten krijgt Judy Blank de handen stevig op elkaar. “Kippenvel”, zo valt te horen. ‘de Stilte valt zo Hard’ presenteerde donderdag 10 april ook Jake in the Swamp en Theo Sieben.

Theo Sieben opent de avond met een typische mix van Amerikaanse singer-songwritersmuziek. Een fraaie combinatie die hij lardeert met toepasselijke verhaaltjes. Oog en oor vallen vooral voor zijn meesterlijke gitaarspel en de liedjes die daaruit voortvloeien. Hij brengt ze met rust en passie en hij eindigt de set met een onvervalste gospelsong die zich stevig in je hoofd nestelt.

Tjerk Lammers opereert onder de naam Jake in the Swamp. Hoewel (te) weinig mensen hem kennen, grijpt hij het publiek direct bij het eerste liedje bij de kladden en laat een half uur lang niet meer los. Hij speelt vaak vrolijke songs, met Zuid-Amerikaanse ritme-invloeden. Zijn stem is licht hees en uiterst aangenaam om naar te luisteren en het complete plaatje maakt het een zeer vermakelijk optreden. Mooi!

We kennen Judy Blank van het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Daarin viel ze al op door haar fraaie melodische liedjes en haar loepzuivere stem. Tijdens ‘de Stilte valt zo Hard’ speelt ze met een contrabassist en een gitarist en dat blijkt een verdere verrijking van haar songs. Judy ontwapent met vaak grappige verhalen uit haar leven en ze speelt vervolgens de sterren van de hemel. “Dit was echt… kippenvel” zegt een bezoeker.

Volgende maand, donderdag 8 mei, is er weer een nieuwe editie, met die keer Sofia Dragt (winnares van de Grote Prijs van Nederland 2013), Niels van Heel en Bird in a Glasshouse op het podium. En op donderdag 12 juni presenteren we Frédérique Spigt. Kaarten voor beide avonden reserveer je hier.

Theo Sieben 1

Foto’s: Paul Barendregt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s