Sofia Dragt completeert 8 mei

En weer is een mooie naam vastgelegd. Op donderdag 8 mei treedt Sofia Dragt op. Zij won in 2013 De Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer-songwriter. Ze deed afgelopen editie ook mee aan het tv-programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’.

Sofia komt uit Wageningen, een stad midden in het groen. Het is dan ook niet vreemd dat de natuur een grote inspiratiebron voor haar is. De beste ideeën voor liedjes doet ze op tijdens haar bijzondere hobby: deltavliegen. Hoog in de lucht overziet ze voor even de dingen, die ze later vanachter haar vleugel verwerkt tot liedjes die landen in je hoofd.

Met haar pure stemgeluid en kenmerkende pianospel met klassieke invloeden neemt Sofia je mee in dat vogelperspectief, waarbij beelden en sfeer minstens net zo belangrijk zijn als klanken. De ultieme beheersing van haar instrument heeft ze te danken aan de lessen klassiek piano, die ze al volgt vanaf haar vijfde jaar. Op haar twaalfde ruilt Sofia deze lessen in voor een blanco vel papier en schrijft ze haar eerste liedje, een aansprekende mix van pop en klassiek. Een combinatie die ook terug is te zien in haar favoriete artiesten: Sofia luistert met even veel plezier naar Ludovico Einaudi en Yann Tiersen als naar Regina Spektor en Patrick Watson.

Op donderdag 8 mei staan tevens Bird in a glasshouse en Niels van Heel (uit: ‘De beste singer-songwriter van Nederland’) op het programma. Kaarten zijn zoals altijd verkrijgbaar via de website van het Rietveld Theater.

https://www.youtube.com/watch?v=bpgfFen56bc

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s