Humor en melancholie hand in hand

Ontwapenend, melancholiek en droog humoristisch. Die Roosbeef weet het publiek aan zich te binden. Op donderdag 13 februari kreeg ze een stampvol Rietveld Theater aan het lachen met knotsgekke verhaaltjes en muisstil met een reeks ontroerende liedjes. Bijna een uur lang toonde de Nederlandstalige zangeres aan niet voor niets als ‘de vrouwelijke Spinvis’ door het leven te gaan.

Daarvoor liet singer-songwriter Bart van der Lee zijn meest zware werk horen. Aardedonkere liedjes die ook zijn meest recente album ‘Ballads for the heathens or dying’ kleuren. Maar Van der Lee drukt tussen de nummers door het publiek op het hart dat hij eigenlijk een “heel vrolijke jongen” is. Een kostelijk contrast met zijn muziek, die geschikt blijkt voor een select gezelschap.

Roosbeef, met aan haar zijde hond Bert, maakt de avond los. Ze speelt nummers van verschillende cd’s en ep’s, zoals ‘Nachtauto’ en het diep ontroerende ‘Raak mij aan’, dat ze schreef voor 4 mei. Ze speelt piano en gitaar, doet een nieuw liedje als een gedicht omdat de muziek nog niet af is en covert ‘Mooi was die tijd’ van Corry Konings. En ze komt er ook nog mee weg. Een mooie avond.

De volgende ‘de Stilte valt zo Hard’ is op donderdag 13 maart. Dan treedt in ieder geval Marten de Paepe op. Het optreden van Judy Blank is een maand verplaatst. Zij staat nu op donderdag 10 april op ons podium. Wie haar op 13 maart vervangt wordt binnenkort bekendgemaakt. Kaarten voor alle komende avonden, en dus ook die met Frédérique Spigt op donderdag 12 juni, zijn hier te krijgen.

De video is gemaakt door Kiki Rijniers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s