Spinvis: “In 2015 kom ik terug”

Spinvis eindigt het soloconcert met een welgemeend reisadvies: reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep, kom terug. Dat laatste blijkt waar. Want de zanger en liedjesschrijver wil in 2015 terugkomen, samen met zijn vaste celliste Saartje van Camp. Op donderdag 9 januari laat hij een mooie avond achter in het Rietveld Theater.

De opening van de avond is voor de talentvolle singer-songwriter Iris Penning uit Eindhoven. Ze zet een mooie show neer, met Nederlandstalige, veelzeggende teksten, verpakt in een soepele melodie. Iemand om zeker in de gaten te houden. Ze plaveit het pad naar het uur durende soloconcert van Spinvis en doet dat op een ontspannen en ontwapenende manier.

Wanneer Spinvis het podium betreedt houden de 135 aanwezigen (bomvol dus) letterlijk de adem in. Ontspannen zittend (“mag ik een glaasje witte wijn”), verschillende instrumenten in de buurt, een iPad voor een wat voller geluid en misschien wel de beste liedjes uit zijn repertoire: Bagagedrager, De grote zon, Voor ik vergeet, Ik wil alleen maar zwemmen, Wespen op de appeltaart en de vaste afsluiter Kom terug. Ook solo blijven de liedjes kaarsrecht overeind. Soms vormt de ‘kaalheid’ zelfs een extra dimensie.

Een mooie avond. Dat dus eindigt met de gedachte van het publiek en de woorden van Spinvis: Kom terug. En dat doet hij dus in 2015. Iets om naar uit te kijken. Maar eerst speelt op donderdag 13 februari Roosbeef in het theater, en op donderdag 12 juni Frédérique Spigt. Plus een aantal minder bekende singer-songwriters, maar niet minder goed.

Video is gemaakt door Kiki Rijniers.

Advertenties

Een reactie op “Spinvis: “In 2015 kom ik terug”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s