Toegift, omnichord en een ongepland duet

Muziek. Mooie muziek. En verder niets. O ja, sfeer. Sfeer tussen muziekliefhebbers. Mensen die komen luisteren. Artiesten die dat waarderen. Dat is ‘de Stilte valt zo Hard’. Met op donderdag 14 november de toegiften van Gisen, de omnichord van Tamara Woestenburg en het ongeplande duet van Tim Akkerman en Tamara Woestenburg.

Krap over half 9. Mede-presentator Michel Ebben haalt de eerste artiest naar voren: Gisen. Achter deze naam gaat Gijs Hietkamp schuil. Een singer-songwriter met een donkere, flexibele stem die ook vanavond een half uur zijn repertoire de revue laat passeren. Hoewel een half uur? Gisen voldoet maar al te graag aan de wens van het publiek en speelt nog twee liedjes. De primeur van een toegift van een muzikant die altijd en overal wil spelen. En terecht.

Na de pauze trakteert Tamara Woestenburg op veel nieuw materiaal. Experimenteel, aangenaam hoekig en loepzuiver gezongen speelt ze twee oudere songs, maar verder krijgt het publiek nieuw en nog nooit eerder gespeelde songs te horen. Behalve op een elektrische gitaar speelt Tamara op een Omnichord, een instrument dat hangt tussen een gitaar en een accordeon. Met prachtige geluiden en een verrijking van Tamara’s songs.

Tim Akkerman sluit af. Na zijn wilde avonturen met Di-rect hing hij in 2009 zijn rockimago aan de wilgen, pakte zijn akoestische gitaar en liet zich beïnvloeden door onder anderen Nick Drake en Don McLean. Het gevolg zijn fraaie, breekbare liedjes. Zijn stem klinkt als fluweel en hij beroert zijn gitaar als de rug van een dierbare. Halverwege nodigt Tim Tamara uit op het podium en ongepland doen zij ‘King of Pain’, een cover van The Police. Aan het eind van de avond roept mede-presentator Menno Olderiekerink Tim en Tamara nog eens op het podium. Zij begeleiden hem terwijl Menno een gedicht voordraagt.

Mooie avond!

Tim Akkerman 4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s