Memorabele stilte – een kort verslag

Een mokerslag. Een dreun van jewelste. Harder viel de stilte niet eerder. Dankzij Merlijn Nash, Daniël Versteegh, Maaike Ouboter en een oorverdovend stil publiek groeit de avond uit tot een memorabele. Donderdag 10 oktober, een stijf uitverkocht Rietveld Theater in Delft, twee presentatoren (Menno Olde Riekerink en Michel Ebben) in topvorm, alle ingrediënten komen weer samen. En dan zijn daar nog de vereeuwigende activiteiten van fotografen Paul Barendregt en Kees van der Niet en cameravrouw Kiki Rijniers.

Merlijn Nash opent de avond, hij is de koning van de onverwachte akkoorden, de man met het sonore stemgeluid, die afwijkt van de gebaande paden. Met zijn handen wisselt hij in hoog tempo van witte en zwarte toetsen en dat maakt zijn muziek retespannend. Ook Daniël Versteegh schakelt in zijn heerlijk toegankelijke songs onverwacht over naar een verrassende akkoordenwending. Zijn songs stromen over van de melancholie en hier, op deze Stilte-avond, past deze herfstachtige setlist als nergens anders. Het einde van de avond is voor Maaike Ouboter. Sinds haar deelname aan het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’ en haar dikke nummer 1-hit ‘Dat ik je mis’ bevindt haar carriere zich in een stroomversnelling. Maaike weet als geen ander haar publiek te raken met licht poëtische, altijd ingetogen en herkenbare teksten.

Als toegift draagt presentator Menno Olde Riekerink, begeleid door Daniël Versteegh en Merlijn Nash, een gedicht voor. De perfecte afsluiting voor een memorabele avond ‘de Stilte valt zo Hard’. De volgende avond is op donderdag 14 november. Dan met Tim Akkerman, Gisen en Tamara Woestenburg. Reserveer nu al kaarten via www.rietveldtheater.nl.

De video’s zijn van Kiki Rijniers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s