De magie van een Stilte-avond

Ronduit magisch sluit Case Mayfield de eerste ‘de Stilte valt zo Hard’-avond van het tweede seizoen af. Gitaar versterkt, stem niet. Met deels eigen liedjes en twee covers: Shelter van Ray Lamontagne en een indrukwekkende interpretatie van 9 Crimes van Damien Rice. Volendammer Mayfield grijpt het publiek bij de keel en tilt in z’n eentje het niveau tot grote hoogte. En de avond is al zo mooi begonnen met Rob Klerkx & The Secret.

Vooral in de openingshelft van hun optreden kraken de drie heren een live-code waar het publiek als vanzelf stil van wordt. Soms klein, dan weer uitgesponnen krachtig. Maar altijd oog (en oor) voor de sterkte van een liedje. Tussendoor groeit het duo Sommerhus uit tot publiekslieveling. Na een kort haperend begin, waarschijnlijk veroorzaakt door een pechreis naar het theater, herpakken Vera Jessen Juhrend en Peter Jessen zich en stijgen boven zichzelf uit met deels nieuw materiaal van hun titelloze debuut-cd. De intimiteit spat van het podium en ze fluisteren een half uur lang hun longen uit het lijf. Na afloop vliegt hun nieuwe cd over de toonbank. Na Case Mayfield sluit de ontspannen presentator Michel Ebben deze magische avond af.

De volgende singer-songwriteravond ‘de Stilte valt zo Hard, vindt plaats op donderdag 10 oktober. Artiesten op die avond zijn Merlijn Nash, Daniël Versteegh en niemand minder dan Maaike Ouboter. Gezien de stand van de kaartverkoop is reserveren voor deze avond zeer gewenst. Stuur daartoe een mail naar destiltevaltzohard@gmail.com.

case_optreden2rob_optreden2sommerhus_optredencase_optreden

De foto’s zijn van OOR-fotograaf Paul Barendregt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s